Asuntoon muuttavalle

Oletko vuokra-asuntoa vailla?

Meidän kautta Sinulla on mahdollisuus saada vuokra-asunto, kun toimit seuraavasti:

  1. Katso vapaana olevat vuokrakohteet kohdelistauksesta täältä.
  2. Jos löydät Sinua kiinnostava kohteen, katso onko sille annettu yleinen esittelyaika ja päivämäärä. Suurin osa kohteistamme esitellään vain yleisesittelyssä. Yleisesittelyssä olevaan kohteeseen ei tarvitse ilmoittautua. Muista kuitenkin olla ajoissa! Esittelyt alkavat tarkalleen mainittuna aikana.
  3. Kun olet käynyt esittelyssä, voit jättää hakemuksen vuokrakohteen sivuilla olevan lomakkeen kautta. Täytäthän kohdat huolellisesti!
  4. Koska hakijoita pienempiin vuokra-asuntoihin on paljon – otamme siksi yhteyttä vain valituksi tulleeseen vuokralaiseen. Ilmoitamme vuokra-asunnon saaneelle muutaman päivän sisällä esittelystä.

HUOM! Jos kohteessa ei näy esittelyaika, kannattaa odottaa – päivitys tapahtuu kun esittelyaika on tiedossa. Jos kohteessa ei pidetä yleisesittelyä, kohteen alla lukee ”Sovi esittely”.

Usein kysyttyä

Milloin saan avaimen vuokraamaani asuntoon?

Saat avaimen vuokrasopimuksesi alkamispäivänä, ellei muuta ole sovittu. Huomiothan että vakuus on maksettu ennen kun haet avaimet. Voit sopia kohteen välittäjän kanssa avaimen luovutuksesta.

Voinko saada autopaikan?

Ole yhteydessä isännöitsijätoimistoon ja tiedustele onko vapaita autopaikkoja vuokrata. Taloyhtiöiden autopaikat ovat usein maksullisia.

Milloin maksan vuokran?

Mikäli muuta ei ole sovittu vuokrasopimuksessa, maksat vuokran AHVL:n mukaan. Vuokranmaksupäivä on AHVL:n mukaan kuukauden toinen pankkipäivä.

Kenelle toimitan vuokravakuuden?

Kun olet saanut panttaussitoumuksen pankista, toimitat sen Porvoon Vuokravälitykselle.

Miten teen sähkösopimuksen?

Tee sähkösopimus valitsemasi sähkölaitoksen kanssa. Helpoin tapa on avata sähkösopimus sähkölaitoksen verkkosivuilla.